Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 Uusi blogi
19.03.2015 20:54
https://alppikellon-appenzellit.vuodatus.net/
( Päivitetty: 21.04.2018 22:43 )

Kommentit (3)Kommentoi Harrastuksia ja vatsan kasvua
10.03.2015 20:59

Lauantaina 7.3. Lulu ja Iina kävivät Lahdessa kisaamassa rallytokossa. Molemmilla oli ekat startit luokissaan. Iinakin pääsi mukaan kisaamaan varasijalta. Hieman oli sähläystä kisapaikalla ja ajoittain pientä kiirettä. Olimme ajoissa paikalla, mutta kun Iinan sirua ei löytynyt niin sirun etsiminen vei aikaa. Lulun radan rataantutusmisen alkamisaikaa myös aikaistettiin 15 minuutilla ja koiratkin piti käyttää tarpeillaan ennen rataa. Heti kun Lulu oli tehnyt oman kisasuorituksen niin alkoi Iinan rata. Eipä ehtinyt pitkästyä kisapaikalla. Lulu osallistui AVO-radalle ensimmäistä kertaa ja virheitä tuli jonkin verran, mutta myös onneksi saimme tuloksen, tästä en ollut niinkään varma radan jälkeen. Pisteitä kertyi 76.

Iinan kanssa teimme normisuorituksen, mutta virheitä tuli yli sallitun joten emme saaneet tulosta vaikka mulla oli tuntuma radan jälkeen että olisimme tuloksen saaneet, pisteitä kertyi 59. Iinalle on nyt tilattu aika uudelleen sirutukseen niin saadaan kotiutettua tämä hylkytulos kisakirjoineen.

Lulu kävi sunnuntaina Lappeenrannassa agilitykisoissa, sieltä tuloksena yksi 0, yksi tulos 9,18  ja yksi hylky. Sijoitukset 13.ja 10. Lululla siis ihan mukava kisaviikonloppu, kolmosista 0-tulos ja rally-tokosta hyväksytty tulos. 

Nyt on aika pikkuhiljaa keskittyä Lolan pentukammarin valmisteluun ja varsinaiset kisa-areenat jäävät vähemmälle. Näyttelyihin ei olla ilmoittauduttu, katsotaan niitä kesän aikana jos jossakin käymme, veteraaneja voisi viedä johonkin lähinäyttelyyn.  Lolan vatsa on kasvanut sopivasti, yhtään Lola ei ole rauhoittunut, pari viikkoa sitten oli sellainen rauhallisempi jakso, Lola oli hieman huonovointinen, mutta ruoka on maistunut aina. Kolme viikkoa pitää vielä jaksaa odottaa pikkuappeja maailmaan, vielä ei jännitetä. Ultrassakin olemme käyneet ja lukumäärästä emme saaneet selkoa, useampi pentu siellä masussa kuitenkin näkyi. Lola käyttäytyi oikein reippaasti eläinlääkärissä, kuten pikkuäidin pitääkin.    


( Päivitetty: 10.03.2015 21:36 )

Kommentoi Rally-möllit Kotkassa
20.02.2015 19:48

Viime sunnuntaina kävimme Lulun ja Iinan kanssa Kotkassa mölli rally-tokokisoissa. Iinalla oli elämänsä toinen möllistartti alo-luokassa. Iina ei pidä halleista eikä tuntenut oloaan hyväksi Kotkankaan hallissa. Kuitenkin Iina kuunteli ohjeistusta ja teki vaadittavat kyltit oikealla tavalla, pisteitä tuli 84. Yksi kympin virhe taisi tulla omasta huolimattomuudesta, ihan perus oikealle kääntyminen oli - 10 TVÄ, Iina ehkä ehti istahtaa mutten huomannut. Iina löntysteli melkein sen puoli metriä mun perässä, mutta siitä ei tullut pistemenetyksiä. Tuomarin kommentti oli "seesteinen suoritus". Lululla oli eka AVO-luokan rata kisanomaisesti ja etukäteen jännitin Lulun metkuja, houkutuksena oli purkki, joita Lulu mieluiten noutaisi kun vaan kävelisi ohi. Lulu on ollut muutenkin vilkkaalla tuulella viime aikoina. Saimme tuloksen radalta, pisteitä 77 ja Lulu oli tuomarin suosikki. Taas tuli turha virhe käännöksessä ja istu-seiso kylttiä Lulu ei ole vielä oppinut. Mutta tätä harjoitellaan ahkerasti, virallinen avo-luokan kisa on kahden viikon päästä Lahdessa. Yritin saada iinankin Lahden kisaan, mutta Alo-luokkaan ei pääse helpolla, varasijalla ollaan ja odotetaan jos kisapaikka vapautuisi.

Lola on ollut tarkkailun alla, jospa alkaisi jo ilmaantua merkkejä pennuista.


Kommentoi Talviloma Saksassa
06.02.2015 21:56

Tammikuun lopussa pääsimme matkalle Saksaan, tätä reissua olimme jo odottaneet marraskuusta lähtien. Lolan edelliset juoksut olivat olleet huhtikuussa ja marraskuussa aloin odottamaan seuraavia, näitä ei vaan kuulunut, joulukin meni ja vihdoin tammikuun puolessavälissä juoksut alkoivat. Koska sulhanen oli kaukana niin otimme progetestit ennen matkaa, juoksun 6. päivä progearvo oli vasta 0,2 ja 10. päivä 1,56, tämä arvo oli perjantaina 23.1 joten päätimme lähteä matkaan sunnuntaina 25.1. Lähdimme Helsingistä Viking Gabriellalla ja ajelimme jo kovin tutuksi tullutta reittiä Tukholmasta Tanskan kautta Saksaan. Yövyimme maanantain ja tiistain välisen yön Tanskassa Kööpenhaminassa lentokentän lähellä olevassa hotellissa. Rödbystä menimme lautalla Saksan puolelle. 

Saksaan tullessa aurinko paistoi ja lämmintä oli + 5 astetta, tuli kiva lomafiilis, joskin jännitystä oli ilmassa, mitenköhän Lola suhtautuisi meidän valitsemaan sulhaseen. Kotona Lola ainakin antaa aikamoista kyytiä Nallelle, jos tämä tulee lähelle. 

Tiistaina iltapäivällä saavuimme Bad Nenndorfiin ja sovimme Mexxin omistajan kanssa ekat treffit vielä valoisan aikaan, kunhan ensin olimme kotiutuneet hotellille.
Ensitapaaminen meni hyvin, Lola selvästi piti Mexxistä sekä tämän omistajista. Lola innostuneena teki kieppejä ja juoksi ympäri pihaa ja Mexx vähän hitaampana yritti pysyä perässä. Pienen tauon jälkeen Lolakin rauhoittui ja itse astutus onnistui, kyllä oli helpottunut olo kun tämä onnistui heti ekana päivänä. Hyvillä mielin palasimme hotelliin.


Vauhdikasta menoa Lolalla ja Mexxillä.

Sovimme uudet treffit keskiviikkoaamulle, tällä kertaa tuli hyviä yrityksiä mutta itse asia jäi tekemättä. Mexxin omistajat kutsuivat meidät illalliselle kotiinsa ja samalla vierailulla Lola ja Mexx pääsivät taas yrittämään astutusta, mutta eipä onnistunut illallakaan, ehkä syynä oli aivan kamala sää, vettä tuli taivaalta ja tuuli yltyi myrskylukemiin, ei ollut mikään riiailukeli ollenkaan.
Mexx oppi tunnistamaan meidän auton äänen ja odotti ikkunan takana Lolaa. Ikkunaprinssi..

Olimme tyytyväisiä että astutus oli onnistunut yhden kerran, mutta toiveena oli saada toinenkin kerta onnistumaan. Sovimme torstaille iltapäivälle tapaamisen, onneksi Mexxin perheellä oli aikaa meille. Aamupäivällä kävimme Lulun ja Lolan kanssa Mooshutten metsässä lenkillä, aivan ihana paikka talvellakin. Koirat saivat juosta vapaana ja kävimme syömässä herkullisen lounaan ravintolassa. Yöllä oli tullut lunta muutama sentti, sitä se iltainen myrsky tiesi. 


Lulu Mooshutten metsässä, Lulu oli mukana seuraneidin roolissa.

Torstaina ensimmäinen tapaaminen ei tuottanut tulosta, kävimme lenkillä Lolan ja Mexxin kanssa, mutta Lola käveli nätisti jalan vieressä ja Mexx juoksenteli vapaana eikä tätä kiinnostanut Lola oikeastaan ollenkaan, joten päätimme tehdä uudet treffit vielä illemmalle, meidän oli lähdettävä aikaisin perjantaina kotimatkalle. Pikkasen jo luovuttaneena tapasimme iltahämärässä Mexxin vielä viimeisen kerran tällä reissulla.

Mutta kuinkas sitten kävikään, astutus onnistui..  


Perjantaina pääsimme mukavissa tunnelmissa kotimatkalle, olin jopa yllättynyt Lolan
käyttäytymisestä, aivan selvästi Lola haluaa pentuja. 

Valitsin Mexxin Lolan sulhoksi, koska Mexx on vahva, hyvänkokoinen ja mukavaluonteinen uros. Pentueita sillä on useita eri maissa, mutta Suomessa ei ole
tämän läheistä sukua. Nyt pidetään sormia ja varpaita ristissä toivoen kovasti että
hyvin mennyt matka tuottaa tulosta ja maaliskuun lopulla syntyisi Alppikellon U-pentue.


Mexx kotipihalla

 


( Päivitetty: 06.02.2015 22:54 )

Kommentoi Vuosi on vaihtunut
05.01.2015 21:24

Vuoden vaihteessa tulee mietittyä mennyttä ja tulevaa ja toivoo että uusi vuosi olisi hyvä. Viime vuosi alkoi huolten siivittämänä, mutta vuoden kuluessa kaikki on mennyt hyvin, enimmäkseen paremmin kuin osasi odottaa. Tämä vuosi tuntuu alkavan samalla tavalla huolien kera, mutta sellaista se elämä on. Toivottavasti leikkauksesta toipilaana oleva Appe paranee vielä ja saa elää pitkään.

     
Vuosi 2014 plussia:
-Kiara sai uuden kodin ja on voinut hyvin
-Alppikellon O-pentueesta kuvattu Lola ja Juti sekä sijoitusnarttu Minni terveeksi
-Alppikellon O-pentueesta Lola, Juti ja Rufus saivat Suomen muotovaliotittelit
-Lulusta ja Nallesta tuli heinäkuussa Latvian MVA
-Lulu sai rallytokossa RTK1:sen ja siirtyi agilityssä kolmosluokkaan
-Iina voitti sennenmestiksessä rallytokossa mölliluokan melkein täysillä pisteillä ja Lolakin    sai tuloksen
-omat koirat ovat olleet terveenä koko vuoden eikä olla käyty lääkärissä

Vuosi 2015 tavotteita:
- Lolan kanssa aloitetaan viralliset agilitykisat
- Lulu RTK2 tavoitteena, ehkä myös tokossa kilpaillaan jos saadaan paikallamakuu varmaksi ja agilityssä tavoitellaan hyviä tuloksia  
-Iina tavoitellaan RTK1, tai ainakin kisataan virallisesti

Ja mahdollisesti uusi Alppikellon-pentue saa alkunsa..  

Joulukuussa kävmme messarissa voittaja-näyttelyssä tyttöjen kanssa ja Lola sai viimeisen sertinsä ja siirtyi Lulu-mamman kanssa samaan luokkaan. Lulu oli PN2 ja Lola PN4, Minni saa edelleen lihottaa itseään, jotta tulisi parempia palkintoja. Joulukuuhun jäi myös Lulun nousunollan hakeminen agilityssä ja vihdoin Lappeenrannassa se viimeinen LUVA napsahti, Lululla olikin hyvä kisa, kolme kertaa palkintopallilla.

Kolmosluokka korkattiin Lahdessa joulun jälkeen ja kisajännitystä taisi olla ohjaajalla, tuloksena pitkän päivän päätteeksi kolme hylkyä. 
 
 
   

 


Kommentoi


©2020 http://alppikellon.suntuubi.com - suntuubi.com